01-02 Kwiecień 2017

OFERTA CATERINGOWA VIP

Wiosna Zdrowia

Zupy

Krem z zielonego groszku z miętą i prażonymi migdałami
Krem z borowików z ziołowymi grzankami
Barszcz czerwony na naturalnym zakwasie

Obiad

Pieczona pierś kacza w sosie pomarańczowo-żurawinowym
Polędwiczka wieprzowa w marynacie z zielonego pieprzu z sosem winno-maślanym
Pierś z indyka w musie z polskich orzechów
Pieczony łosoś w ziołach z podany z sosem miodowym z lokalnej pasieki
Kasza gryczana z jarmużem, owczym serem, prażonymi pestkami z dyni i i żurawiną
Kasza jaglana z suszonymi pomidorami , pietruszką i oliwą z chilli

Dodatki

Pieczone ziemniaki ze świeżym tymiankiem
Marynowane buraki w occie malinowym
Duszony szpinak z parmezanem
Warzywa blanszowane
Sałata z rukoli i mandarynką z cytrusowym vinaigrette

Zimne przekąski

Pieczona i marynowana polędwica wołowa
Avocado faszerowane owocami morza
Tatar z pstraga podany na cykorii
Sałata z kalmarów
Półmisek mięs pieczystych i pasztetów własnej produkcji
Deska serów polskich i francuskich
Conellonii faszerowane ziołową pastą
Terrina szpinakowa
Terrina ze szparagmi i wędzonym łososiem
Włoski talerz rozmaitości

Na słodko

Waniliowa panna cota z musem owocowym
Tiramisu z sosem czekoladowym
Pudding z nasion chia na bazie mleka sojowego
Krem czekoladowy z konfiturą wiśniową
Tarta z kremem kardamonowo-cytrynowym i prażonymi migdałami
Patery owoców filetowanych

Napoje

Serwis kawowy – kawa Drago Mocambo Gran Bar
(to najwyższej klasy mieszanka arabiki (80%) i robusty (20%), bez wyraźnych nut
kwaskowych, łagodna i subtelna w smaku, bardzo aromatyczna.)
Herbata (wybór herbat smakowych)
Dodatki: cukier trzcinowy, mleko- do wyboru bez laktozy, sojowe, ryżowe, zwykłe, cytryna

Soki owocowe

Perlage woda naturalna mineralna gazowana/niegazowana w szklanych butelkach
Koktajle w kilku odsłonach- orzeźwiające, wzmacniające i pobudzające na bazie naturalnych składników

pod_bocianem